28 Aralık 2011 Çarşamba

TARHANA ÇORBASI

4 kişilik tarhana çorbası
5 su bardağı soğuk su
1 kaşık tereyağ
1/2 kaşık domates salçası
2 yemek kaşığı  un tarhanası
2 diş sarmısak
1 tane yeşil biber
yapımı;
tereyağ,ince doğranmış biber ve salça orta ateşte tereyağ eriyinceye kadar karıştırılır ,üstüne 5 bardak soğuksu ilave edilir,su ilavesinden sonra 2 kaşık un tarhana ilave edilir ve kaynayıncaya kadar karıştırılır.Kaynadıktan sonra ocağın altı kısılır az ateşte 10 dk kaynatılan çorbaya sarmısaklar tuzda ezilerek ilave edilir 2 taşım daha kaynatılan çorba sıcak servis yapılır.Yanında kızartılmış sıcak ekmekle servis yapılır.Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder